Keresés

csütörtök

GRENCSÓ REAL TIME MUSIC COLLECTIVE részletek

A magyar improvizatív zene egyik legnagyobb, örök és bátor kísérletező egyénisége, Grencsó István a kezdetektől aktív részese, alapfigurája a MEDIAWAVE Fesztiválnak és elődeinek.
Grencsó István – szaxofon
Pozsár Máté – zongora
Benkő Róbert – bőgő
Miklós Szilveszter – dob


MEDIAWAVE szilánkok 02. GRENCSÓ REAL TIME MUSIC COLLECTIVE részletek



http://mwave.irq.hu/index.php?modul=programok&kod=9418

Rengeteg kisebb-nagyobb hazai és nemzetközi formációval adott emlékezetes koncerteket. Nem egy nagy formációját csak a fesztiválon tudta kipróbálni és lett lemezeinek, CD-inek kiinduló pontja (Villa Negra, In ragtime, stb.). Most a MEDIAWAVE zenei elődének számító Győri Nemzetközi Jazzkoncert-sorozat 30 évvel ezelőtti indulására emlékezünk. És Grencsó Pisti már akkor is ott volt a pálya elején álló fiatal muzsikusként, az első 1982 márciusi első koncertnapon, a szombathelyi/kőszegi Masina Jazz Csoport vezetőjeként. Akkor a pályafutása csúcsán járó amerikai szaxofonos, Anthony Braxton Magyarországra érkezte borzolta fel a magyar és környező szocialista országok jazzkedvelőinek kedélyét. Addig ilyesmi, csak állami szervezésben történhetet, pontosabban mindez állami szervezésben bizton nem történik meg.







.





* Keywords: Grencso Istvan; Pozsár Máté; Benkő Róbert; Miklós Szilveszter; MEDIAWAVE 2012; improvised music / improvizatív zene

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ha más kulcs nem jó hozzá, majd a türelem kinyitja.(Közmondás)