Keresés

kedd

Benkő Róbert bőgőszóló

Benkő Róbert a magyar improvizatív zene rendíthetetlen alapemberének számít. Aműfaj szinte minden, a kreatív ághoz tartozó zenekarának hangsúlyos része volt a Binder Quartettől kezdve, a klasszikus Dresch Quartetten át, a Dél-Alföldi Szaxofon Quartetten keresztül Szabados György nagyzenekari formációig (MAKUZ). Jelenleg a Grencsó istván új kvartetjének tagja. De hosszú pályafutása során el-el kalandozott az ethnojazz és rock, valamint más irányokba is (Ektar, Vágtázó Csodaszarvas, Budbudas). De szívesen hívja alkalmi formációiba Gadó Gábor és Szelevényi Ákos is. Elhivatott és rendíthetelen munkásságát az idei MEDIAWAVE Fesztiválon a “Párhuzamos kultúráért” díjjal ismerjük el.
http://mwave.irq.hu/index.php?datum=2012-04-27&nap=1&modul=esemenytabla&t=1333492120&nyelv=hun

MEDIAWAVE 2012 Benkő Róbert *06. szilánk









Tavaly, fesztiválunk alatt hunyt el Szabados György, a magyar improvizatív zene
atyja, kinek szárnyai alól egy egész zenészgeneráció nőtt ki (Baló István, Benkő Róbert, Dresch Mihály, Geröly Tamás, Grencsó István, Kovács Ferenc, Mákó Miklós, Vaskó Zsolt, stb.). Fesztiválunk első napján most az ő munkásságára is emlékezünk.
Tavalyi fesztiválzárónkon a Grencsó-Tickmayer-Geröly Trió már előadott egy emlékezetzenét , de javasoljuk emlékezésként filmarchívumunkban lévő koncertfelvételek és dokumentumfilmek megtekintését
(http://mediawavearchivum.hu/index.phpkeresendo=szabados&kereses.x=0&kereses.y=0&modul=filmek&nyelv=hun).







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ha más kulcs nem jó hozzá, majd a türelem kinyitja.(Közmondás)